Eetbare bloemen

Ben je ook zo verwonderd wat er allemaal groeit van superfood in de natuur en hoe je dat kan verwerken op je eigen bord
Veel bloemen zijn niet alleen mooi maar ook lekker. Ze geven een palet aan kleuren, geuren en smaken. Ze zijn ideaal om het seizoen op je bord te brengen.
Smaakt dit naar meer…
Kom langs om eetbare bloemen te plukken.
Hoe werkt het?
- Bij aankomst lees je het infobord met alle mogelijk eetbare bloemen zodat je een keuze kan maken. Een doosje kan je ter plaatse vullen.
- Je neemt een schaar en knipt de bloem telkens net onder het bloemhoofdje af en legt het in het doosje. Bij warm weer leggen we een vochtig papiertje in het doosje.
- De bloemen bewaar je best in de koelkast en hebben een houdbaarheid van ongeveer 5 dagen.
We maken een onderscheid tussen kleine en grote bloemen:
Klein: tijm, tagetes, korenbloem, komkommerkruid, viooltje…
Groot: oost-indische kers, dropplant, kaasjeskruid, goudsbloem, citroengeranium, monarda, dille, venkel…
Enkele voorbeelden:
- Een salade met zonnebloem, zinnia‘s, Oost-Indische kers, bieslook
- Een ice-tea van Agastache (dropplant)
- Een lekkere kruidenazijn of – likeur met dille
- Bloemenboter met zonnebloem, korenbloem, calendula
- Een hapje versierd met Borago (komkommerkruid)