Droogbloemen

In de zomer drogen we onze mooiste bloemen om in de winter van te genieten. Het is heel arbeidsintensief werk: oogsten, ontbladeren, busselen, ophangen en opbergen. Lies van Fleur Couleur leerde me de kneepjes van het vak.

Want we vinden het belangrijk dat de bloemen groeien op hun eigen ritme. We willen in de winter geen bloemen forceren omdat ze niet willen groeien. We gaan mee met de seizoenen.

Droogbloemen zijn duurzaam als je over de houdbaarheid spreekt. Je kan ze minstens een jaar lang je huis laten opfleuren. Ook de manier waarop ze geteeld worden is van belang. Wij telen zonder pesticiden, zonder kunstmest, met respect voor het milieu. We zijn biologisch gecertificeerd.

Als het verse bloemenseizoen voorbij is, november tot begin maart) kan je bij ons terecht voor losse droogbloemen of een kant en klaar boeket droogbloemen, zolang de voorraad strekt. Zo kunnen we de winter overbruggen en in de lente weer uitkijken naar de verse voorjaarsbloeiers.

Wintermarktje met oa. droogbloemencreaties: vrijdag 8 december van 15u tot 20u.

Tip: Zet je droogbloemen niet in fel zonlicht want dan gaan ze sneller vervagen van kleur. Dus graag een iets donkerder plekje.

bestel