Ik ben Reina, 41 jaar, gelukkig getrouwd en moeder van 2 dochters, 10 en 12 jaar. Gedurende heel mijn loopbaan ben ik reeds met bloemen en planten bezig geweest. Mijn passie heb ik van mijn vader doorgekregen die me reeds van jongs af aan begeesterde met al zijn kennis over planten. De zorg voor de natuur & deel uitmaken van de natuur zit er dus van in ’t begin al in.

Toen ik een studiekeuze moest maken wist ik dat ik iets wou doen in de buitenlucht, in de natuur. Ik heb toen de richting tuinarchitectuur gevolgd. Wat natuurlijk veel aan de bureau zitten is en plannen tekenen. Ik begon te werken in een tuincentrum terwijl ik ondertussen me bijschoolde tot floriste en later ook herboriste. Mijn job bestond eruit klanten planteninformatie te geven over de aanleg en onderhoud van hun tuin; daarnaast maakte ik ook boeketten en bloemstukken.  Dit heb ik een 13 tal jaar vol  enthousiasme gedaan.

Het idee om zelf bloemente telen, groeide door een bezoek te brengen aan Dottenfelderhof in Duitsland twee jaar geleden. Dat concept heeft bij mij een diepe, blijvende indruk nagelaten. Men teelt daar op een oppervlakte van 50 are met een assortiment van 140 soorten bloemen. Ik herinner me nog heel goed het moment dat we zelf een boeket mochten plukken. Wat een zalig gevoel: rustig tussen de bloemen wandelen en het plezier ervaren om zelf bloemen te mogen kiezen… Het zelf mogen plukken geeft een zoveel grotere meerwaarde.

Het lijkt me ook ideaal om een bloemenweide te combineren met de teelt van kleinfruit. Buiten werken, het voelen met je handen in de aarde, de aanraking met de natuur… Het ecologisch evenwicht, een mooie natuur creëren, vind ik heel boeiend.

Het openen van een zelfpluktuin vind ik  belangrijk omdat  de mensen zien van waar het komt en hoe het groeit. Ook de beleving om zelf bloemen, bessen te mogen plukken op een mooie rustgevende plek…  is gewoon onbetaalbaar.